BLOG

0216 642 68 31 İstanbul Mecidiyeköy Yangın Merdiveni İmalatı

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi için hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır. Böylesi bir durumda da yangın, genellikle servis merdivenlerini kullanılamaz hale getirir ve binadan çıkışı imkansız hale getirir. Bu durumda alternatif kaçış yolları can kaybının önlenmesinde kilit rol üstelenmektedir.

Yangın Merdiveni (Ücretsiz Keşif ve İtfaiye Rapor Garantisi)

Belirli bir yükseklikte olan binalardan bulunması yasal zorunluluk olan yangın merdiveni, can kaybının önlenmesi için de çok büyük öneme sahiptir. Ana giriş ve koridorlarda başlayan yangınlarda yüksek binalarda camlardan veya balkonlardan kurtulmak mümkün olmadığı için yangın merdiveni hayati bir işlev göstermektedir.

Yangın Merdiveni Sistemleri

Yangından korunmayla ilgili alınacak önlemler arasında yaşamsal önem taşıyan tedbirlerden biri de yangın merdivenidir. Binanın belirli bölümlerini veya tamamını saran yangınlarda yangın kapısı sizlere kaçış imkanı tanıyan yangın merdivenleri bugüne kadar birçok kişinin hayatını kurtarmıştır.

Yangın merdiveni  ve yangın kapısı firmamızın kendi imalatıdır, İsteğiniz üzerine keşfe gelen teknik sorumlu muzun almış olduğu ölçüler neticesinde hazırlamış olduğumuz projeyi ve merdiven fiyatını sizlere sunarız,  teklifimizin kabul edilmesi durumunda proje üzerinden atölyede hazırlanması gereken malzemeler atölye de hazırlanır, kalan kısmı merdivenin yapılacağı alandı hazırlanır.

Son dönem yapılan düzenlemelerle birlikte z tipi yangın merdivenleri itfaiye yönetmeliklerinde yerini almaktadır. Artık Z tipi yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Yangın merdiveni imalatında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Yangın Merdiveni Nedir, Ne İşe Yarar, Kimler Kullanır?

Yangın sırasında canlıların güvenliğini önceden sağlamak için yapıların dışında kurgulanan ve canlıların yangın ortamından tahliyesi için oluşturulan merdivenler yangın merdiveni olarak adlandırılır. Yangın tehlike durumunda insanların ve diğer tüm canlıların kurtarılmasına yarar. İtfaiyeciler ve tüm canlılar kullanılır. Z tipi ve dairesel yangın merdivenleri olarak 2 gruba ayrılır.

Yangın Merdivenleri

Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği

Kaçış merdiveninin özellikleri

MADDE 152- (1) Mevcut yapılarda kaçış merdivenlerinin aşağıda belirtilen özelliklerde olması gerekir.

a) Aksi belirtilmedikçe, kaçış merdivenlerinde sahanlık olması ve sahanlığın genişliğinin ve uzunluğunun merdivenin genişliğinden az olmaması gerekir.

b) Herhangi bir kaçış merdiveninde basamak yüksekliği 18 cm’den çok ve basamak genişliği 20 cm’den az olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

c) Merdivenlerde baş kurtarma yüksekliği, basamak üzerinden en az 210 cm olmalıdır.

Dış kaçış merdivenleri

MADDE 153- (1) Mevcut yapılarda dış kaçış merdivenlerine; herhangi bir bölümüne yanlardan yatay uzaklık olarak 1.8 m içerisinde korunumsuz duvar boşluğu bulunmamak ve kaçış merdiveni özelliklerine sahip olmak şartı ile, konutlarda 51.50 m ve diğer yapılarda 30.50 m bina yüksekliğine kadar izin verilir.

(2) Herhangi bir bölümüne yanlardan yatay uzaklık olarak 1.8 m içerisinde korunumsuz duvar boşluğu bulunması hâlinde; bütün katlarda bu mesafe içinde kalan boşlukların yangına en az 60 dakika dayanıklı malzemeye dönüştürülmesi veya kaçış merdiveninin bu boşluklardan çıkacak olan duman ve ısı gibi etkilerden korunması için yangına 60 dakika dayanıklı malzeme ile korunumlu yuva içerisine alınması gerekir.

Dairesel merdiven

MADDE 154- (1) Dairesel merdiven, kullanıcı sayısı 100 kişiyi aşmayan herhangi bir kattan, ara kattan veya balkonlardan zorunlu çıkış olarak hizmet verebilir.

(2) Mevcut yapılarda dairesel merdivenlerin, yanmaz malzemeden yapılması ve en az 70 cm genişlikte olması gerekir. Dairesel merdivenin genişliği, bir kattaki kullanıcı sayısının 60 kişiden fazla olması hâlinde 80 cm’den az olamaz.

(3) Dairesel merdivenler, konutlarda 51.50 m’den ve diğer yapılarda 30.50 m’den yüksek olamaz.

(4) Basamağın kova merkezinden 50 cm uzaklıktaki basamak genişliği 25 cm’den az ve basamak yüksekliği 175 mm’den fazla olamaz.

(5) Dış kaçış merdivenlerinin; korozyona karşı korunması, yeterli dayanım ve taşıma kapasitesine sahip olması ve acil durumlarda kullanılabilir olması gerekir.

(6) (DeğiĢik: 09/09/2009 – 27344 R.G. / 52 md.)Yataklı sağlık hizmeti amaçlı binalarda, huzurevlerinde, anaokulu ve ilköğretim okullarında ve bir kattaki kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçen eğlence yerlerinde dairesel merdivene izin verilmez.

Yangın merdivenleri bilindiği üzere adından anlaşıldığı gibi yangın esnasında bulunduğunuz bina veya yapılardan güvenli tahliye için binanın uygun olan cephesine inşa edilmiş çelik konstrüksiyon yapılardır.

Yangın merdivenleri sorumlu belediye ve itfaiye müdürlüklerinin önerdiği ve zorunlu tuttuğu yönetmeliğe göre yapılmak zorundadır.

Binalar daha inşaat halindeyken planlamaya dahil edilen yangın merdivenleri, her şeyin normal ilerlediği günlerde önemsiz dururken, yangın durumlarında hayati önem taşımaktadır. Güncel gelişmeleri izleyen müşterilerimiz yangın merdiveni konusunda yapılan ihmallerin nelere mal olduğunu bilmektedirler. Bu yüzden söz konusu yangın merdivenleri olunca, bina sahiplerine teslim edilmeden önce gerekli denetimlerle konuya yeterince önem verilmesi elzemdir.

Yangın risklerinde veya alarm durumlarında, binanın içinden dışarıya doğru kontrolsüz bir şekilde dağılan insan yığınının sağlıklı bir şekilde kurtarılmasını sağlayan yangın merdivenleri, sağlam, dayanıklı ve uzun süre kullanılabilir olmalıdır. Yangının etkisinin hissedilmediği yangın merdivenleri, yoğun duman altında, yüzlerinde maskeli insanların da kurtarılması için, profesyonel ekiplere yardımcı olmaktadır.

Yangın merdiveni fiyatlarının belirlenmesinde birçok faktör etkili olmaktadır. Yangın merdivenlerinin yüksekliği, genişliği, binalara göre tasarım şekilleri fiyatların belirlenmesinde en temel etkenleri oluşturmaktadır. Söz konusu olanın insan hayatı olduğu göz önüne alındığında, özellikle binaların güvenliğinin sağlanmasında ana faktörlerden biri olan yangın merdivenleri hususunda fiyatı uygun olanın değil, standartlara ve yasal şartlara uygun olan yangın merdiveninin tercih edilmesi hayati öneme sahiptir.

Yangın Merdiveni Yönetmeliği

Bir yapıda kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve diğer acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir yapıdadır. Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda bulunan yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik iki tip yangın merdivenine izin vermektedir.

Yangın Merdiveni (Ücretsiz Keşif ve İtfaiye Rapor Garantisi). Belirli bir yükseklikte olan binalardan bulunması yasal zorunluluktur.

Yangın merdivenleri dairesel ve z tipi olmak üzere iki çeşit olarak üretilmektedir. Yangın merdiveni standartları, yapının kullanım şekli ve merdiven çeşidine göre değişmektedir.

Z tipi yangın merdiveni ve Dairesel Yangın Merdiveni ve de Özel tasarım Yangın Merdivenlerinde kullanmış olduğumuz tüm malzemelerin ve işçiliğin 1 yıl firmamızın garantisindedir.

Artık Z tipi yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Yangın merdiveni imalatında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Sağlamlık,. Uzun ömürlülük vs.

Yangın merdiveni nedir, ne işe yarar, kimler kullanır? Karaboga Yangın sistemlerinin ürettiği yangın merdivenlerini tüm özellikleriyle keşfedin.

Yangın merdiveni ve z tipi yangın merdiveni üretimi yapan şirketin ürün ve hizmetlerini tanıttığı web sitesi.

Konutlarda yangın önlemi denildiğinde ilk akla gelen kaçış yolları olmalıdır.

Bu yüzden söz konusu yangın merdivenleri olunca, bina sahiplerine teslim edilmeden önce gerekli denetimlerle konuya yeterince önem verilmesi elzemdir.

https://www.karabogamuhendislik.com.trhttps://www.karabogamuhendislik.com  https://www.karabogalar.comhttps://www.velikaraboga.com   https://www.karabogametal.comhttps://www.karabogaticaret.com

Yangın Merdiveni. Fiyat Bilgisi ve Proje İçin Hemen Arayın : 0532 703 75. En Uygun Fiyat Garantisi ile Hizmetinizdeyiz.

0216 642 68 31 İstanbul Mecidiyeköy Yangın Merdiveni İmalatı